Projektas "Mokykla aukštyn kojom"

Vasario 13-17 d. Volungėje vyko projektas „Mokykla aukštyn kojom“, kuriuo buvo siekiama į vaikų ugdymą pažvelgti netradiciškai, ieškant smagių būdų paįvairinti ugdomąsias veiklas.

Projektas skirtas patyriminio ugdymo proceso organizavimui įvairiomis veiklomis, aktyviais mokymosi metodais, netradicine pamokų forma, netradicinėse erdvėse už mokyklos ribų bei kitose mokymui ir mokymuisi tinkamose erdvėse. Sudarius galimybes mokytis aktyviai, veikti netradicinėse ugdymo erdvėse buvo turtinama ir brandinama ugdytinio asmeninė patirtis per asmeninį atradimą, plėtojamas pedagogų bendradarbiavimas, dalijimasis gerąją patirtimi, ugdant ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio amžiaus vaikus.

Ugdomosios, tiriamosios veiklos labai sudomino vaikus ir paįvairino ugdymo procesą. Mokymasis veikiant atskleidė vaikų gebėjimą jau turimą patirtį bei įgytas žinias pritaikyti ir panaudoti siekiant tęstinumo.

Švenčiant “JUOKO DIENĄ” ugdytiniai įsitikino jog juokas nuostabus įprotis, kuris pagerina nuotaiką ir sveikatą, o būdų prajuokinti yra įvairių – “Juokų knygelė’, “Dienos anekdotas”, juokingiausi pačių nupiešti piešiniai, žaidimai, katinėlių video ir kita. Eksperimentų, bandymų diena “ĮMANOMA-NEĮMAOMA” įrodė jog ne visada reikalinga burTų lazdelė. Kai kurie dalykai įmanomi be burtų, tik reikia pasitelkti mokslą. Diena, skirta “MOKYTIS KITAIP…” leido įsitikinti, kad stalas turi savo paskirtį ir net kai jis apverstas nepraranda savo reikšmės. Mokėmės keisdami, sukeisdami, ieškodami naujų erdvių ir priemonių. Fizinio ugdymo mokytojas Mindaugas suprasdamas, kad aktyvi veikla vaikams reikalinga taip pat, kaip maistas ir oras mokyklos koridorių pavertė “JUDRIUOJU”, kuriame galima lakstyti ir sportuoti. Perėjus šį koridorių – aktyvumas garantuotas visai dienai. Projekto finalinė diena - tarptautinė „MIEGO DIENA”, skirta miegui arba pokalbiams apie miegą. Miegas svarbus, malonus, jaukus, gal kažkam ir nuobodus, bet tik ne volungiečiams. Nuo ankstyvo ryto su pižama, ir taip iki pat vakaro. Kovo 17 – oji buvo skirta miegui, bet ne nuoboduliui.

Visos pasiūlytos veiklos – tai tik įdėjos, o pats įgyvendinimas bei džiaugsmas atrasti ir išmokti išliks ilgam kaip mūsų pačių asmeninė patirtis. Džiugias akimirkas bandėme fiksuoti, bet daugelis pasiliko tiesiog atmintyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis