Projektas - viktorina "Saugau gamtą"

„Pelėdžiukų“ ir „Drugelių“ grupių priešmokyklinio ugdymo mokytojos pirmą kartą organizavo Vilniaus miesto mastu STEAM projektą – viktoriną „Saugau gamtą“. Šio projekto tikslas buvo pasitelkiant fantaziją ir kūrybiškumą įtraukti vaikus ir pedagogus į aktyvią kūrybišką STEAM įgyvendinimo veiklą, kuriant iš antrinių žaliavų savo ateities darželį.

Įvairias antrines žaliavas labai greitai pavyko surinkti tėvelių dėka ir supakuotos į panaudotas dėžes jos buvo išsiųstos į Vilniaus miesto lopšelio/darželio „Pilaitukas“ dvi grupes bei Aušros mokyklą – darželį.

Balandžio 26 dieną, prisijungę per Zoom, projektą pradėjome nuo viktorinos apie gamtos grožio ekologinę vertę. Išsprendus kryžiažodį visų dalyvių laukė kūrybinė STEAM veikla. Visos trys įstaigos vienu metu išpakavo gautas antrinių žaliavų dėžes ir kiekviena grupė turėjo apsitarti ir kartu nuspręsti, kokį svajonių darželį jie konstruos. Projektuojant svajonių ugdymo įstaigą kilo daug idėjų. Užbaigtus savo projektus vaikai uzfiksavo nuotraukose. Mažiems dalyviams asmeniškai buvo įteiktos gyvos Hortenzijos, kurios tikimės žydės šalia Vilniaus darželių ir džiugins tiek mažuosius, tiek didžiuosius. Pedagogams išsiųstos padėkos už dalyvavimą ir smagias atsiųstas akimirkas.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis