Virtualus renginys "Myliu Lietuvą"

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2022-03-13
  • Kategorija: Renginiai

Beveik prieš 300 metų prancūzų filosofas, rašytojas Volteras rašė: „Kas nemyli Laisvės ir Tiesos, gali tapti galingu, bet netaps niekados didžiu“. Tokia sentencija muzikos mokytoja Irma, pradėjusi virtualų renginį, pakvietė vaikus ir Volungės darželio - mokyklos bendruomenę giedoti Lietuvos valstybės respublikos himną.

Po nuoširdaus direktorės Editos Kaniavaitės sveikinimo, pagerbėme Ukrainos kovotojus už Laisvę jų tautos himnu.

Renginio muzikinė dalis prasidėjo nacionalinio lietuvių instrumento – kanklių garsais: sesutės Agnietė ir Gintarė Trečiokaitės kartu su jų mokytoja Irma atliko lietuvių liaudies dainos melodiją „Lietuvos šalelėj“ (mergaitės mokosi Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje); J. Sabonienės dainelę „Šalele mano, Lietuva“ nuoširdžiai atliko darželio „Žvirbliukų“ ir „Skruzdėliukų“ vaikučiai, kuriuos paruošė meninio ugdymo mokytoja Viktorija Ivanauskienė.

Toliau sekė kitos veiklos: mokyklinukams - trijų dalių kahoot viktorina, kurioje visi 36 klausimai buvo susieti su žiniomis apie Lietuvą. O jūs ar žinote, kuriais metais pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas? Kas parašė pirmąją lietuvišką knygą? Kada įkurtas Vilniaus universitetas?

Nuostabu, kad apie 80 procentų atsakymų buvo teisingi. Ir ne varžymesi buvo esmė: kas žinojo atsakymus, - užtvirtino, kas abejojo – pasitvirtino, o kas nežinojo – praturtėjo žiniomis. Dėkojame mokytojui Gediminui už prasmingai parengtą viktoriną! Darželio vaikučiai tuo metu piešė, žaidė ir kūrė Lietuvos tematika.

Tarp viktorinos dalių (po protinės mankštelės, kaip sakė mokytoja Irma), - gaivinome sielas nuoširdžiais muzikiniais vaikų numeriais: 1 klasės mokiniai atliko lietuvių liaudies dainą, kuri Lietuvą vienijo sunkiais laikais – „Augo kieme klevelis“ (dar žinomą, kaip „viens, du trys, - graži Lietuva“), pirmokus paruošė muzikos mokytoja Irma; Antrokai (muzikos mokytoja Irma) ir trečiokai (mokytoja Lilijana) pasidalino nuostabia daina – „Mano vardas – Lietuva“ (muzika L. Vilkončiaus, žodžiai V. Nemunėlio ir S. Gedos); darželio priešmokyklinių grupių „Pelėdžiukų“ ir „Drugelių“ vaikai susibūrė ir laaaabai gražiai atliko E. Tolvaišienės dainelę „Myliu aš gimtinę“, kurią išmokė jų meninio ugdymo mokytoja Viktorija. O ypatingai sušildė darželio grupių „Bitučių“, „Žiogelių“ ir „Boružėlių“ grupių vaikučių filosofinis minčių lietus (interviu forma) apie Lietuvą ???? dėkojame auklėtojoms Vidai, Giedrei ir Jolantai!!!

Na, o ketvirtokai - mūsų „absolventai“- atliko nuostabią I. Šeduikienės dainą „Nupiešiu Lietuvą“, kurią išmokė muzikos mokytoja Irma. Ką jie „piešė“?

„Piešė“ saulę lapo vidury, žalius miškus, javus geltonus ir, aišku, širdelių raudonų tris milijonus....:)

Renginį baigėme Volungės daina – himnu „Daina Volungei“ (muzika ir žodžiai Irmos Asinavičienės), kurią atliko darželio, mokyklos vaikai ir mokytojos Viktorija, Irma.

Dėkojame visiems dalyviams – nuo mažiausio iki didžiausio, darželio grupių auklėtojoms, klasių mokytojams, mokyklos administracijai ir tiems, kurie padėjo visų širdelėms plakti kartu, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną: Julijai Nugarei, Gediminui Margeniui, Viktorijai Ivanauskienei, Linai Bičiūnienei, Irmai Asinavičienei. MYLĖKIME LIETUVĄ!!!

Gal taip ir išsiskirkime iki kito prasmingo laiko, su „Volungės dainos“ citata:

...“Volunge, tu mūsų laimės paukšti,-

kilk aukštai aukštai ir pranašauki –

giedrą dieną, gražią, taikią dieną, -

jau pirmoji pamokėlė laukia“...

 

Linkėdama visiems taikių ir ramių dienų, pagarbiai -

muzikos mokytoja Irma.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis