Rytmetys "Adventiniai pasakojimai"

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2021-12-06
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 30 dieną vyko rytmetys „Adventiniai pasakojimai“ Volungės darželio grupėse ir mokyklos 1, 2, 4 klasėse. Meninio ugdymo mokytoja Viktorija Ivanauskienė su darželio vaikučiais klausėsi Advento pasakų, žaidė žaidimus ir dainavo žiemos laikotarpio daineles.

Mokyklos pirmokai ir antrokai sulaukė svečio – Petronėlės iš „Naujienėlės kaimo“ (muzikos mokytoja Irma Asinavičienė): improvizacijos forma vaikams buvo pristatomi senieji lietuvių papročiai ir gyvenimo būdas, tikėjimo simboliai, įjungiant klausytojus į veiklas - žaidimus, dainavimą, rankdarbių mokymąsi.

Pas ketvirtokus apsilankė ne tik Petronėlė (mokytoja Irma Asinavičienė), bet ir ponia Regina iš Kauno (mokytoja Viktorija Ivanauskienė): buvo palyginti senieji Advento papročiai ir šių laikų žmonių pasikeitęs gyvenimo būdas, modelis, įpročiai.

Pvz: ar aktualus gali būti pasninkas žmonėms, kurie laikosi sveikų mitybos įpročių? Kuo galima jį pakeisti? Gal parašyti ranka laišką brangiam žmogui, kurį matei senokai?

Koks perteklinis įprotis būdingas šiuolaikiniam vaikui ar bet kuriam suaugusiam žmogui, kurį būtų galima apriboti, kaip sąmoningą susilaikymą Advento laikotarpiu? Taip, - vaikai greitai atpažino – tai internetas: socialiniai tinklai, internetiniai žaidimai.

Ir jaukiai vakarojimo su šeima tradicijai vaikai noriai pritarė: nuostabu kartu žaisti stalo žaidimus, kurti pasakojimus, mokytis rankdarbių meno ir, aišku – būti ramesniems ir geresniems, laukiant Didžiojo Kalėdų stebuklo.

Visiems – jaukaus, ramaus ir viltingo Advento! 😊

Irma Asinavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis