„Mano pareiga, kad šypsotųsi mūsų planeta – Žemė“

Balandžio mėnesį “Boružėlių” ir “Žvirbliukų” grupių vaikai kartu su mokytojomis Monika ir Giedre dalyvavo respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ekologiniame – STEAM „Mano pareiga, kad šypsotųsi mūsų planeta – Žemė” projekte,  skirtame pasaulinei Žemės dienai paminėti.

Šio projekto tikslas – formuoti aplinkosaugines nuostatas ir gamtai palankų elgesį.  

Uždaviniai:

1. Ugdyti atsakomybę už savo veiksmus, sąveikaujant su mus supančia aplinka ir žmonėmis, stebint ir aptariant vaizdo medžiagą.

2. Atkreipti dėmesį į ekologines problemas bei ieškoti bendrų aplinkosaugos sprendimo būdų, diskutuojant su ugdytiniais.

3. Pagaminti daugkartinio naudojimo maišelį, jį dekoruoti vaiko pasirinktomis priemonėmis (karoliukais, sagomis, dirbtinėmis gėlėmis, medžiagos skiautelėmis ir kt.), ar tekstiliniais dažais, markeriu užrašant savo šūkį;

4. Lavinti socialinius įgūdžius, bei tinkamą elgesį viešose erdvėse, naudojant savo pagamintus maišelius, pasirinktose pirkimo vietose.

Projekto, skirto Žemės dienai metu auklėtojos su vaikais aiškinosi kaip galima žemei padėti, kodėl rūšiuojamos šiukšlės, taupomas vanduo ir elektra. Minčių lietus ryto rato metu įtraukė vaikus į apmąstymus, kuriuos siūlome paskaityti ir jums. Vėliau dekoravome pirkinių maišelius ir vaikai su tėveliais keliavo į parduotuvę mokytis atsakingo vartojimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis