Giesmininkus pasitinkant

Po žiemos, taip norisi šilumos, žalumos ir paukščių čiulbesio.  Na, o kas gi daugiau, jeigu ne grįžtantys paukščiai ant savo sparnų parneša tikrąjį pavasarį.

Volungės darželio - mokyklos pedagogai, mokiniai ir tėveliai, nusprendė apie giesmininkus sužinoti daugiau ir dalyvavo projekte: ,,Giesmininkus pasitinkant!“

Ikimokyklinio ugdymo pedagogės ruošė edukacinius plakatus apie parskrendančius iš šiltų kraštų paukščius.

Į ,,Pelėdžiukų“ grupę, pas auklėtojas Viktoriją ir Daivą, ir auklėtinius atskrido vyturys, o kaip žinia jis sniegų nesibijo, pakilęs į dangų linksmai čirena:

Čiru viru, vyrai!

Čiru viru pavasaris!

Į ,,Žiogelių“ grupę, pas auklėtojas Janiną ir Emiliją  ir jų ugdytinius parskrido pempė. Ji klausia, kaip žmonės žiemą žiemojo:

Klyvi, klyvi, ar jūs gyvi!

Į ,,Bitučių“ grupę, pas auklėtojas Dalią ir Vidą, ir  jų vaikučius atskrido gandras, kuris ant savo sparnų parsinešė kielę, kuri visus ledus išspardo, ir jau ateina tikras pavasaris!

O ar žinote, kurie paukšteliai didžiausi peštukai? Žinoma, varnėnas ir žvirblis. ,,Zylučių “ grupės auklėtojos Jolanta ir Nora parengė plakatą apie varnėną.

Parskridę paukšteliai turi daug darbo: lizdelį sukti, vaikelius perėti. Kas po kupsteliu, kas tarp šakelių, kas drevėj, kas inkilėly lizdelį suka. Į ,,Skruzdėliukų“ grupę, pas auklėtojas Renatą ir Ritą, ir jų vaikus atskrido  kregždė. Ji kitaip nei visi paukščiai - pastogėj lizdelį lipdo.

O, ar žinote kas atskrido į ,,Žvirbliukų“ grupę pas auklėtojas Moniką ir Tomą? Atskrido nuostabaus balso paukštelis - lakštingala. Kai Dievas kūrė paukščius, visi jie buvo nepatenkinti savo apdarais, norėjo vis gražesnių. Tik lakštingala džiaugėsi savo pilkomis plunksnomis. Už kuklumą Dievas jai padovanojo labai gražų balsą.

Į ,,Boružėlių“ grupę, pas auklėtojas Iloną ir Giedrę atskrido volungėlė. Šio paukštelio vardu pavadintas mūsų darželis – mokykla. O volungė, kaip žinia, labai spalvingas paukštelis ir kartu drovus medžių paukštis, kuris turi labai garsų ir įspūdingą balsą.

Pavasaris! Trimituoja gulbės giesmininkės! Taip, į ,,Drugelių“ grupę pas auklėtojas Violetą ir Giedrę, ir jų auklėtinius  atskrido gulbės giesmininkės. Kokios jos išdidžios, kokios kilmingos ir ramios! Ir koks neįtikėtinai melodingas jų balsas, priverčiantis kiekvieną iš mūsų suvirpėti.

O 1-4 klasių mokiniai, padedami savo mokytojų Birutės, Lilijanos, Violetos ir Justinos rengė pristatymus apie paukščius.

Galiausiai, tėvelių bendruomenė padėjo sukurti edukacinį inkilų parką. Iš viso tėveliai sumeistravo 14 inkilėlių ir 3 lesyklėles. Daugiausia – zylėms ir varnėnams. Įsigijo ežiukui namelį, o kur dar boružėlių inkilėlis, vabzdžių viešbutis… Juk gaminant inkilą ar lesyklėlę, svarbu pats procesas, kuris padaro glaudesnį emocinį ryšį tarp vaiko ir tėvelių. Juk meilė gamtai moko gerumo!



Dabar galim drąsiai pasakyti – į Volungės darželį - mokyklą atėjo PAVASARIS!
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis