Keičiamos COVID-19 valdymo priemonės mokykloje

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2022-02-08
  • Kategorija: Pranešimas

Informuojame, kad pasikeitus Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimams (2022-02-01 pakeitimas), keičiamos Covid-19 valdymo priemonės mokykloje:

* Nuo vasario 7 d. 1-4 klasių mokiniai profilaktiškai nebebus testuojami kaupinių metodu. Jį pakeis greitieji antigeno testai (toliau – GAT).

* 1-4 klasėms GAT bus atliekami pirmadienio rytą namuose kartu su tėvais ar globėjais, prieš išeinant į mokyklą ir kiekvieno trečiadienio rytais mokykloje: 1-2 kl. mokiniams GAT atlieka klasių mokytojai klasėse nuo 08:00 iki 08:30 ir 3-4 klasių mokiniams 8.30-9.00.

GAT viena pakuotė mokiniams į namus išduodama  penktadieniais ir testo rezultatas klasės mokytojo raštu fiksuojamas pirmadieniais  pagal vaiko ar jo tėvų, globėjų įvardytus duomenis. Tėvelių ir globėjų maloniai prašome iš vaikų paimti GAT testo pakuotę penktadienį ir saugiai ją padėti namuose. Atlikus testą pirmadienio ryte (prieš išeinant į mokyklą), apie rezultatą būtina informuoti klasės mokytoją trumpąja žinute.  Jei testo dėl objektyvių priežasčių nepasidarysite (nes nesate gavę ir pan.), jį bus galima atlikti ryte mokykloje. Mokinys ar jo tėvai turėtų kreiptis į klasės mokytoją.

* Asmenys, kurie persirgo COVID-19 liga ir po ligos nepraėjo 90 d., taip pat tie, kurie nesutinka testuotis,  nedalyvauja mokyklos vykdomame GAT testavime, į namus GAT testų negaus.

* Nuo vasario 4 d. atsisakoma privalomo imuniteto COVID-19 ligai neįgijusių švietimo įstaigų darbuotojų testavimo. Švietimo įstaigų darbuotojams rekomenduojama testuotis kartu su mokiniais mokyklose.  

* Asmenys, ugdymo įstaigoje gavę teigiamą savikontrolės greitojo antigeno testo rezultatą (išryškėjus dviem juostelėm), turi galimybę rinktis, kokį tyrimą atlikti mobiliajame punkte: 

-greitojo antigeno testą, kai ėminys imamas iš nosiaryklės. Rezultatas sužinomas per 15 min.;

-PGR tyrimą, kai ėminys imamas iš nosiaryklės ir gerklės. Rezultatas sužinomas per 24 val.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis