Projektas "Muzikos takeliu 2023"

Vilniaus Volungės darželio-mokyklos vaikai ir mokiniai prisijungė prie projekto Muzikos takeliu 2023” ir visą savaitę gyveno įvairiomis muzikinėmis veiklomis. Minėjo Pasaulinę muzikos dieną.

Pasitelkę Vilniaus miesto savivaldybės dovanotą gido įrangą, vaikai kartu su meninio ugdymo mokytoja klausė įvairių kūrinių, kad muziką išgirstų kuo geriau. O klausydami paskirtą kūrinį, paruošė tapybos darbelius. Juos atgyjančioje parodoje galima apžiūrėti mokyklos koridoriuje.

Muzikos užsiėmimų metu aktyviai klausėmės džiazo, rokenrolo, tyrinėjome garso savybes pasitelkę planšetę ir kitus įrankius.

Priešmokyklinio ugdymo Pelėdžiukų grupė su mokytojomis tyrinėjo instrumentų grupes, gamino ritminius instrumentus, žaidė muzikinius žaidimus.

Boružiukai eksperimentavo su garsais, tyrinėjo garso savybes, lankė draugų piešinių parodą.

Mokiniai analizavo patinkančias dainas, bei visą savaitę mokyklos koridoriuje klausėsi skirtingų muzikos žanrų: nuo klasikos iki populiariosios muzikos. Mokiniai gilino žinias, buvo kviečiami pasidalinti savo mėgiamais stiliais. Klausydami QR koduose užfiksuotų gyvo atlikimo kūrinių, galėjo atrasti naujų atlikėjų ar grupių.

Mokytojo dieną nustebinome visus Volungės mokytojus su muzikos mokytojos Viktorijos kurta daina.

Savaitės veiklas užbaigėme sulaukę svečių: tėčio Antano su sūnumi Dovydu, kurie šauniai padainavo ir dar papasakojo apie gitarą, bei bosinę gitarą. Lyginome, klausėmės garsų, pritarėme ritminiais instrumentais dainuodami Tele Bim – Bam „Musė“, kiek įspūdžių mums buvo!

Taip pat Volungėje svečiavosi Dominyko tėtis Algirdas, kuris papasakojo apie dainininko kelią – koks jis įvairus ir sudėtingas, kodėl kiekvienam muzikantui svarbus klausytojas. Išbandėme prasidainavimo pratimus, sudainavome lietuvių liaudies dainą „Ant kalno gluosnis“, garsiai plojome ir plačiai šypsojomės.

Visi vienbalsiai nusprendėme – su muzika gyvenimas daug gražesnis, įdomesnis ir linksmesnis!

Ačiū projekto organizatoriams Vilniaus lopšeliui - darželiui „Jovarėlis“ ir iniciatorei Eglei Povilaitienei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis