Vasario mėnesio veiklos

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2021-03-01
  • Kategorija: Eksperimentai

Vieną šaltą vasario ketvirtadienį, „Žvirbliukų“ grupės vaikai leidosi į kupiną nuotykių ir naujų patyrimų eksperimentų pasaulį. Kai už lango spaudė šaltukas ir kol dar turėjome sniego, su vaikais aiškinomės apie klimato kaitą. Tirpstantys Antarktidos ledynai - dar niekada jie netirpo taip greitai. Atlikome eksperimentą dėžėje su sniegu. Pripildėme dėžę vandeniu, iš sniego suformavome ledynus, įdėjome kelis akmenėlius (salas). Stebėjome, kaip tirpstant sniegui, kylantis vandenyno lygis apsemia ir užlieja salas. Vaikams šis eksperimentas labai patiko, o per potyrius sužinoti dalykai tikimės išliks ilgam.

Tuo tarpu  “Skruzdėliukų” grupės vaikai susipažino su geometrinėmis figūromis. Dairydamiesi po grupės aplinką, stengėsi atpažinti ir atrinkti daiktus panašius į kvadratą, trikampį, apskritimą ir stačiakampį. Pasitelkę savo vaizduotę ir kūrybiškumą, grupės vaikai  iš  geometrinių figūrų komponavo spalvotas aplikacijas,  rūšiavo jas pagal spalvas ir formas.  Bendradarbiaudami vieni su kitais, vaikai rankų pagalba bandė sukurti figūras, o iš šiaudelių pastatė erdvinius kūnus, juos aptarinėjo, aiškinosi, kurie ir kodėl vieni gali riedėti, o kiti ne. 

O “Zylučių” grupėje vasario mėnuo - emocijų mėnuo. Jo metu vyko edukacinės veiklos, skirtos emocijoms pažinti - dėliojo emocijų korteles, piešė emocijas, jas demonstravo, kūrė spalvingas jausmų vaivorykštes.  
Vaikai suprato, jog mes galime būti visokie, tačiau svarbu, kad pažintume, suprastume save ir mokėtume priimti ir būti kartu. Trumpą, smagų filmuką, kuriame užfiksuotos emocijos – galite pažiūrėti čia.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis