Bandymų dienos

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2020-12-07
  • Kategorija: Eksperimentai

Paskutiniąją lapkričio savaitę, kalbėdami apie knygeles, „Zyliukai“ turėjo labai įdomią dieną – jos metu ne tik skaitė knygeles, bet eksperimento „Paslėptos raidelės“ metu, bei šviesos lentos dėka tyrinėjo, kas slepiasi po spalvotomis kruopytėmis. Vaikai bandė atrasti paslėptas raides tamsoje, tačiau tuomet nieko nerado ir eksperimentas nepavyko... Vėliau, įsijungę šviesos lentą - dar kartą pabandė atrasti, kokios raidės slypi po spalvingu ryžių sluoksniu. Ir, nepatikėsite, bet jiems PAVYKO! Vaikai nudžiugo atradę raideles „A“ ir „B“. Ši veikla parodė, kad ir namie knygelių tamsoje mes perskaityti negalime – tam reikalinga šviesa.

Tuo tarpu “Žiogelių” grupės vaikai atliko eksperimentą – ,,Paviršiaus įtempis”Eksperimentui atlikti reikėjo dubenėlio, stiklainio su vandeniu, marlės, gumelės ir dantų krapštukų. Marlę perlenkė du kartus ir uždėjo ant stiklainio su vandeniu. Apvartę stiklainį su marle, sukišo dantų krapštukus. Jie išplaukė į vandens paviršių, bet vanduo neišbėgo dėl vandens įtempio. Pakreipus stiklainį ant šono - vanduo pradėjo bėgti. Vėliau vaikai iškirpo gėlytės, jų žiedlapius sulankstė į vidų. Sudėjus gėlytes į dubenėlį su vandeniu, visos pradėjo skleisti lapelius. Atrodė kaip ežeras su vandens lelijomis.

“Skruzdėliukų” grupės vaikai atliko eksperimentą “Išsigandę pipirai”Į indelius vaikai įpylė vandens ir ant viršaus užbarstė maltų pipirų. Į kitą indelį įpylė indų ploviklio. Padažę ausų krapštuką į indų ploviklį - merkė į vandenį. Grupės vaikai stebėjo kaip pipirai „išsigąsta“ ir išsisklaido į indelio šonus. Šio eksperimento tikslas – padėti vaikams suprasti kaip indų ploviklis ar skystas muilas, dėl savo sandaros, nustumia detales nuo vandens paviršiaus.

Galiausiai „Drugelių“ grupėje buvo kalbama apie žiemą ir iš ko sudarytos snaigės. Blizgančias snaiges ugdytiniai bandė pasidaryti grupėje, tik jų kristalai buvo kiek kitokie – iš druskos. Šiandien jau matome rezultatus!

Atlikti eksperimentai žadino vaikų smalsumą, plėtė akiratį apie mus supantį pasaulį ir kėlė daug gerų emocijų.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis