Nacionalinis mokyklų edukacinių erdvių konkursas

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2022-07-04
  • Kategorija: Didžiuojamės

Norime pasidžiaugti, jog mūsų Volungės darželis – mokykla dalyvauja Nacionaliniame mokyklų edukacinių erdvių konkurse, kurį organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Konkurso tikslas – aktyvinti mokyklų tikslingą, darnų ir estetišką edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą mokinių ugdymo procesui organizuoti, įtraukiant į praktinę veiklą visą mokyklos bendruomenę; skatinti mokyklų bendruomenių kūrybiškumą ir savarankiškumą, kuriant mokyklos vidaus ir lauko edukacines erdves; ugdyti vaikų ir jaunimo aplinkosaugos ir bendrąsias vertybes, formuojant mokyklos aplinkos savitumą, kuriant gamtos ir žmogaus sąlyčio aplinkoje zonas; stiprinti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius tarp mokyklų, skleisti gerąją patirtį.

Kūrybiškai ir inovatyviai kurdami darželio – mokyklos erdves, kartu su visa bendruomene atsinaujinome ir mes. Dar pavasarį dėka visos bendruomenės pastangų buvo atnaujintas edukacinis inkilų parkas: spalvingai nudažyti inkilai, skirti varnėnams, pelėdoms, gandrui ir kitiems paukščiams, sukurti informaciniai QR kodai. Taip pat pasodinome vaismedžių ir vaiskrūmių sodą, kuriame rasite ne tik mums visiems gerai žinomą obelį ar kriaušę, bet ir rečiau sutinkamą sausmedį, persiką, skirtingų rūšių trešnių ir kt. Na o jeigu reikia sužinoti kiek valandų, arba koks šiandien oras – išbandykite mūsų pačių sukurtą Žmogaus šešėlio saulės laikrodį ir aplankykite Orų akmenį, kurio orų prognozės tikslumas – šimtaprocentinis!

Dar viena įtraukianti erdvė – muzikos kampelis, kurį sukūrė mūsų muzikos lavinimo mokytoja Viktorija su šeima. Joje rasite įvairių muzikos instrumentų, bei galėsite išbandyti sugroti pasirinktą ritmą patys. Na o lauko erdvių jaukumą, kartu siųsdami tam tikrą informacinę žinutę kuria Boružėlių alėja bei artimiausių mūsų kaimyninių šalių nacionalinių gėlių kompozicijos.  

Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog dėka visos bendruomenės pastangų ir idėjų mums pavyksta kurti vaikus įtraukiančias, lavinančias ir šiuolaikiškas erdves.

Taip pat norime pasidalinti vienos iš konkurso komisijos narių Onos Motiejūnaitės įspūdžiais apie mūsų darželį – mokyklą.

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis