Linkėjimai Lietuvai

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2021-03-11
  • Kategorija: Renginiai

<...nuo šiol tvirtai apsisprendžiau: visus esamus ir būsimus darbus skirti Lietuvai...> (M. K. Čiurlionis, citata iš laiško broliui)

   Kovo 10 dieną, 13.20 valandą, Vilniaus Volungės darželio mokyklos vaikai, jų šeimos, auklėtojai, mokytojai ir visa bendruomenė susibūrė prie jau įprastų šiam pandemijos laikmečiui – technologinių įrenginių ekranų. Virtualiai šventėme Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kovo 11 – osios išvakarėse.

    Ne, ne, - ne dėl to, kad taip reikia, ar kažkas sugalvojo, kad turime būtinai tai daryti. Laisvoje Lietuvoje – pasirinkimo laisvė. Bet kaip buvo jauku ir šilta matyti ekrane nekantraujančius, pasiilgtus vaikus, jų kūrybinius darbus.

  O širdžiai ir minčiai peno buvo daug: sugiedoję tautinę giesmę, išklausę Volungės darželio mokyklos direktorės Editos Kaniavaitės prasmingus sveikinimus - lankėmės dailės parodoje, kurioje grožėjomės priešmokyklinio ugdymo grupių „Drugelių‘, „Pelėdžiukų“, mokyklos 1 – 4 klasių mokinių piešiniais, tema – „Miške. Jūra“. Kūrybinius darbus įprasmino ir praturtino M. K. Čiurlionio simfoninių poemų „Miškas“, „Jūra“ fragmentai, bei kompozitoriaus ir dailininko žodinė kūryba. Klausėmės 1 – 4 klasių minčių apie gražiausias vietas Lietuvoje, žodžių, kurie apibūdina mūsų mylimą šalį,  linkėjimų Lietuvai, o su širdies virpuliukais – ir muzikinių interpretacijų.

Gražaus pavasario - būkime kūrybingi, viltingi, nuoširdūs, vieningi ir mylintys!

Nuoširdžiai – Volungės darželio mokyklos įvaizdžio komanda, administracija, bendruomenė.

 

Labai atsiprašome, jog dėl techninių kliūčių nepavyko ištransliuoti keletos mokinių video įrašų. Juos galite peržiūrėti apačioje.

Emiliui (2 kl.) gražiausios vietos Lietuvoje

Matui (4 kl.) gražiausios vietos Lietuvoje

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis