Pyragų diena Vilniaus Volungės darželio - mokyklos bendruomenėje

  • Paskelbta: 2014-11-27
  • Kategorija: Renginiai
image-c38178f319bbf3bb34ce8f63bedbd942893e95fe1179905ac67f925b9d2a33f6-VLapkričio 20 dienos pavakarė volungiečiams ir jų tėveliams buvo neįprasta, nes visa darželio-mokyklos bendruomenė šventė Pyragų dieną. Šventės įspūdį sustiprino ir pirmąkart  iškritęs sniegas… Mintis  apie tokią šventę brendo senokai. Kada, jei ne dabar, kada duonelė seniai nuo laukų nuimta, kada vakarai ilgi ir namai dažnai pakvimpa skaniu mamos ar močiutės keptu pyragu pagerbti duonelę, mūsų maitintoją? Ikimokyklinio skyriaus pedagogai ta proga suvaidino spektaklį apie ežiuką, kuris išmoko kepti pyragą, visi žiūrėjo vaizdus ekrane iš bendruomenės gyvenimo, vaišinosi karšta arbata ir valgyklos darbuotojų keptomis bandelėmis. Na, o  keletą dienų prieš tai visi pradinių klasių mokinukai ir darželinukai, padedami mokytojų ir auklėtojų, savo rankomis gamino ,,tinginius’’- turbūt lengviausius neįgudusioms vaiko rankoms gaminius, kuriuos šventės išvakarėse susiskaičiavo, įvertino jų sudėtį, gamybą, receptūrą. Visų bendru sutarimu nemažą dalį šių skanėstų nuspręsta padovanoti Maisto bankui (22 kg “tinginio” pyrago) ir, aišku, nepamiršta pavaišinti savo tėvelių!

Akcija ugdymo įstaigoje tęsiasi ir toliau- mokinukai, ikimokyklinukai ir jų tėveliai siunčia savo skaniausio pyrago receptus su nuotraukomis, o paskui bus išrinkti ,,skaniausi’’receptai.

Džiaugiamės , kad šventės metu  galėjome mielai pabendrauti, gražiai praleisti laiką ir pasimokyti vieniems iš kitų. Dėkojame idėjos autorei , direktoriaus pavaduotojai ikimokykliniam ugdymui Daivai Naujikienei, nepakeičiamai muzikos mokytojai Viktorijai Ivanauskienei, visoms auklėtojoms, auklytėms, pradinių klasių mokytojoms , visiems tėveliams už idėjos palaikymą ir gražų pabendravimą. Manome, jog deramai išreikšta pagarba duonai neliks ugdytinių atmintyje be atsako.

Nuotraukų galerija.  

Vilniaus Volungės darželio-mokyklos direktoriaus pavaduotoja pradiniam ugdymui Zita Šaulytė - Barsukova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis