Europos kalbų savaitė

   Buenos dias! Rugsėjo 21 dieną Vilniaus Volungės darželyje – mokykloje startavo Europos kalbų savaitė. Visą savaitę sveikinomės net 8 skirtingomis kalbomis ir bandėme pasakyti žodį „nusišypsok“: itališkai, švediškai, ispaniškai, kroatiškai, graikiškai, portugališkai, turkiškai ir estiškai. 

   Integruotų anglų kalbos pamokų metu 2 – 4 klasių ugdytinių laukė žaisminga viktorina apie įvairių europos valstybių tautinius rūbus, tradicinius patiekalus, vėliavas, įžymias vietoves. Vieni mėgstamiausių klausimų, sukėlusių daugiausiai mokinių emocijų - iš pateiktų garso takelių atspėti kokia kalba yra dainuojama. Be viktorinos, moksleiviai pildė panašumų ir skirtumų („Ispanija ir Portugalija“), apibūdinimo („Features of London“) ir apibrėžimo kontekste („Ką žinai apie Lietuvą?“) mąstymo žemėlapius. 

   Pirmokai taip pat noriai prisijungė prie Europos kalbų savaitės. Per dailės ir technologijų pamoką, dirbdami komandose, iliustravo kaimyninių šalių vėliavas. Pralėkė įdomi, kūrybiška ir turininga kalbų savaitė. Gule Gule!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis