LRT iniciatyva - Matau Tave

  • Paskelbė : Julija Nugarė
  • Paskelbta: 2020-11-12
  • Kategorija: Didžiuojamės

   LRT ir laidos „Tūkstantmečio vaikai“ kūrėjai jungiasi prie Europos transliuotojų sąjungos (angl. European Broadcasting Union, EBU) tarptautinės vaikų draugystės iniciatyvos „Say Hi“ ir kartu su kitais visuomeniniais transliuotojais iš Europos bei Japonijos kviečia vaikus būti draugiškais vieni kitiems, priimti kiekvieno išskirtinumus ir visiems kartu atlikti bendrą dainą bei šokį, simbolizuojančius pakantumo ir draugystės idėjas. Lietuvoje šios kampanijos šūkis – MATAU TAVE.

   Iniciatyvoje dalyvaujantys visuomeniniai transliuotojai siekia ugdyti vaikų savivertės jausmą, įkvėpti juos gerinti savo elgseną ir santykius su aplinkiniais, prisidėti prie pozityvios vaikų aplinkos kūrimo per linksmą ir įtraukiančią dainą ir šokį.

   „Vaikų tarpusavio patyčios yra vienas iš dažniausių sunkumų, dėl kurių vaikai kreipiasi emocinės paramos į „Vaikų liniją“. Efektyviam patyčių problemos sprendimui reikia nuoseklių mokykloje diegiamų prevencinių programų, sistemingo suaugusiųjų reagavimo į patyčias. Tačiau šalia šių priemonių ne mažiau svarbu yra ir pačius vaikus skatinti būti jautrius pastebimam žeminančiam elgesiui, stiprinti jų gebėjimus megzti draugišką, palaikantį ir bendradarbiaujantį santykį su bendraamžiais“, – teigia „Vaikų linijos“ psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė.

   Vilniaus Volungės darželio-mokyklos 3 ir 4 klasių moksleiviai sudalyvavo šioje iniciatyvoje ir prisijungė prie viso pasaulio vaikų, sakydami patyčioms NE! Patys vaikai, labai aktyviai ruošėsi šiam renginiui – repetuoodami per pertraukas ar lauke. Labai laukė pasirodymo!

 

 Projektui mokinius ruošė – šokių mokytoja Lina Bičiūnienė

 Vaizdo klipą kūrė – Julija Nugarė

 Nuotraukos – Justina Bortkevičienė

 

Video galite pažiūrėti čia.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis